Dial M for Movie, 2019’un Mart ayında Burcu Meltem Tohum ve H. Necmi Öztürk tarafından tamamen bağımsız bir girişim olarak, salt sinema sevgisiyle kuruldu. Arkasında herhangi bir kurum veya kuruluş bulunmamaktadır. İlk başlarda “sinema üzerine yazıyor, çalışıyor ve üretiyoruz, bunları bir internet sitesi altında toplayıp insanlarla paylaşalım” fikriyle, amatörce yola çıkılmış olsa da, kısa sürede boynuz kulağı geçti ve okurlarımızın ilgisi sayesinde Dial M for Movie, son derece ciddi bir oluşuma dönüştüğünü biz kurucularına hatırlatmaya başladı. Ardından yabancı yönetmenlerle röportajlar, yurtdışı festival akreditasyonları birbirini izlemeye devam etti.
Sitemiz elbette ücretsizdir ve hiçbir zaman da reklam almamıştır, dolayısıyla kurucular Dial M for Movie üzerinden herhangi bir maddi kazanç elde etmemektedir, öte yandan yazarlarımıza yazdıkları yazı başına mutlaka düzenli olarak ödeme yapılmakta, katıldıkları festivaller ile ilgili de her türlü maddi destek sağlanmaktadır. Dial M for Movie’de her zaman arkadaşça bir ortam bulunsa da, kurucular olarak emeğin değerinin de bilincindeyiz ve mutlaka karşılığının verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu giriş yazısı kaleme alındığında (Ekim 2022) sitemizdeki yayın sayısı 584 olarak görünüyor, bu sayının binlere ulaşması temennisiyle tüm okurlarımıza tekrar teşekkürler!

Burcu Meltem Tohum
Kurucu ve yazar
Burcu M. Tohum sadece bir sinema tutkunu değil aynı zamanda çeşitli mecralarda yayınlanmış çok sayıda eleştiri yazısı bulunan ve yazmaya hiç ara vermeden devam eden bir sinema ve yazı emektarı. İlk çalışma deneyimi de yine sinema ve televizyon alanındaydı, şimdilerde önemli festivalleri takibe alan ve enerjisinin büyük bölümünü sinemaya ayıran Tohum, aynı zamanda Klasik Filoloji mezunu bir yüksek filolog.
iletişim: burcu@dialmformovie.net
H. Necmi Öztürk
Kurucu, editör ve yazar
İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi H. Necmi Öztürk profesyonel olarak sinema alanında çalışmasa da sinemaya ve görsel sanatlara olan tutkusunu her zaman çalışma alanına dahil etmeye gayret gösteren, doktora tezini de yine edebiyat / sinema eksenindeki bir konuyla 2013’de, görsel göstergebilim alanında tamamlamış bir akademisyen. Son zamanlarda hem profesyonel çalışma alanı olan Fransız Dili ve Edebiyatı hem de sinema konularında üretim yapmaya devam ediyor. Akademik çalışma alanları: Görsel göstergebilim, 19. yy. Fransız Edebiyatı, Ortaçağ Fransız Edebiyatı ve Tarihi.
iletişim: necmi@dialmformovie.net


Berfin Tutucu
Yazar
Berfin Tutucu yazma sanatının açılan bir üçüncü göz olduğunu anladığından beri ara vermeden yazmaya ve üretmeye başlamıştır. Sinemanın ise üçüncü gözün önüne yerleştirilen renkli cam filmli bir kameranın kadrajına giren yansımalar olduğunu fark ettiğinden beri de hayatına sinefil olarak devam etmektedir. Tüm bunların yanı sıra Tutucu, İstanbul Üniversitesi’nde Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümünde öğrenim görmekte.
iletişim: berfin@dialmformovie.net
Ece Mercan Yüksel
Yazar
Ece Mercan Yüksel Boğaziçi Üniversitesi mezunu olup, kendi asıl bölümüyle birlikte yan dal yapmış, böylelikle Film Çalışmaları Sertifikası’nı almaya hak kazanmış bir film tutkunu. Küçüklüğünden beri özel bir ilgisinin bulunduğu sinemayı, gördüğü öğrenimin de ışığıyla hayatında bambaşka bir yere taşıyan Yüksel, sinemayla ilgili öğrenim yolculuğunun bir sonunun olmadığını çok iyi biliyor ve ömür boyu bu yolda öğrenci olmaya hazır. Film izlemeye yalnızca bir keyif olarak değil, aksine her dakikasına fazlasıyla dikkat edilmesi gereken ciddi bir iş gözüyle bakıyor. Şimdilerdeyse asıl alanı olan İşletme üzerine Koç Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapmakta.
iletişim: ecemercan@dialmformovie.net


Eda Bebek
Yazar
Hikayeler çoğu zaman gerçek hayattan daha cazip gelir insana. İzninizle üçüncü tekil şahısla bahsetmem icap eden Eda, bu sebeptendir ki hikayelerde yaşamanın yollarını arıyor. Filmleri bu yüzden sevdiğini söylüyor; izleyiciye yeni pencereler açtığı, filmi yapanlaraysa başka hayatları özgün bir şekilde anlatma fırsatı verdiği için. Kendi hikayesinde lise için Bursa’dan İstanbul’a gelmesi ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji bölümünü bitirmesi önemli yer tutuyor elbet, fakat ona göre asıl mesele ne yaptığı değil hangi hikayeleri yazmak istediği. Aklında hep hikayeler dönüyor, bunları hayata geçirmek için senaryolar yazıyor, arkadaşlarıyla kısa filmler çekiyor. Bu süreçte bol bol film izlemeye ve bu filmleri iyi analiz etmeye gayret ediyor.
Adnan Şahin
Yazar
Uzun yıllar gerçek tutkusunu arayan Adnan, dermanını sinemada bulan bir meraklı. Yaratıcı hikâyelerin her derde deva olabileceğinin farkına varıyor ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü okumaya başlıyor. Bu süreçte kitaplar kadar sinemanın da ona yaşattığı karmaşık duyguları bastıramıyor ve sinema tutkusunun onu ele geçirmesine izin veriyor. Hala devam ettiği eğitiminin yanı sıra şu ana kadar çeşitli mecralarda içerikler yazıyor ve kendini en özgür hissettiği kalemine ve kâğıdına sığınarak senaryolar kaleme alıyor. Bu sinema tutkusunu ömre sığmayacak bir yolculuk olarak tanımlarken, bu yolda sürekli olarak keşfetmeye ve dinmek bilmez merakına derman aramaya devam ediyor.


Mert Tutucu
Yazar
1994 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans öğrenimini 2020 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. 2020’de başladığı Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans programını “Geleneğin Hayaletimsiliği Bağlamında İkinci Yeni Şiiri ve Turgut Uyar’ın Divan’ı” başlıklı teziyle tamamladı. 2022 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Doktora Programı’na kabul edildi. Aynı zamanda “ikinci üniversite programı” kapsamında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğrenim görmektedir. 2015 yılında beşincisi düzenlenen Turgut Uyar Şiir Ödülleri’nde Ömrüm Bir Karadutun Kar Görme Heyecanıyla Geçti başlıklı dosyasıyla birincilik ödülünü kazandı. Aynı yıl ilk şiir kitabı Ömrüm Bir Karadutun Kar Görme Heyecanıyla Geçti BenceKitap Yayınları tarafından yayımlandı. 2021 yılında Uluslararası PEN Yazarlar Derneği tarafından desteklenen İlkyaz platformunda “Yok Olmanın Dayanılmaz Naifliği” başlıklı şiirine yer verildi ve şiiri Irmak Ertaş tarafından “The Unbearable Naiveness of Being Absent” başlığıyla İngilizceye çevrildi. Sözcükler, Hece, Ecinniler, Cité de Péra, Akatalpa dergilerinde şiirlerine; BirGün Pazar, BirGün Kitap, Birikim ve Ayrıntı Dergi’de yazılarına yer verildi.
Ömer Faruk Orhan
Yazar
Sinema ile ufak yaşlarda tanışan Orhan çevresinde onu edebiyata yönlendirenler sayesinde yazmaya başlamıştır. Kendisini ifade edebilmek için sanata yoğun ilgi besleyip dijital oyunların interaktif birer kültürel medya aracı olabileceğini savunur.
2020’den bu yana farklı projeler ve ekipler içerisinde level designer olarak görev alan Orhan şu sıralar dijital oyun sektöründe çalışmalarına devam ederken Başkent Üniversitesi’nin Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim görmektedir.
