İtalyan Kültür Merkezi’nde Vittorio De Sica şöleni!

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nde (Beyoğlu, Tepebaşı) birkaç gündür, sinema adına çok güzel şeyler oluyor: İtalyan Yeni Gerçekçilik akımının öncülerinden, daha da önemlisi “sinemayı sinema yapan” en önemli yönetmenlerden Vittorio De Sica’nın sekiz filmi, 16-24 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sinefillerle buluşuyor.

Bu haberi sizlerle birkaç gün geç paylaşmış olduk ama bizim de yeni haberimiz oldu, dolayısıyla şu an yukarıdaki 5 film kaldı geriye. Yine de sinema salonunda bu muhteşem klasik filmleri izleme keyfini yaşamak adına güzel bir rakam. Sinema salonu demişken, perdesi çok büyük olmasa da İtalyan Kültür Merkezi’nin salonu kesinlikle çok şık, bize sevgili Emek Sineması’nı hatırlattı, anılarımızı canlandırdı.

İtalyan Kültür Merkezi Sinema Salonu

72. Cannes Film Festivali Hatırası: Milano Mucizesi

De Sica günlerinin Cannes Film Festivali ile ne alakası var diyeceksiniz, aslında çok hoş bir tesadüfe imza atılmış oluyor bu iki etkinlik bir araya gelince. Bu yıl 72.’si düzenlenen Cannes Festivali, 1951 Altın Palmiye Ödülü Sahibi: Milano Mucizesi başlığı altında, filmin restore edilmiş versiyonunu beyaz perdede göstererek De Sica’ya saygı duruşunda bulunuyor.

Cannes Film Festivali ile ilgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Aslında Altın Palmiye ödülü 1955’te verilmeye başlandı, dolayısıyla 1951 tarihli Milano Mucizesi ‘nin bu ödülü alması imkansız. Ancak Cannes Film Festivali, büyük usta De Sica’nın Milano Mucizesi filmini “1951 Altın Palmiye Ödülü Sahibi” başlığı altında programına dahil ederek, filmi bu prestijli ödüle layık gördüğünü ilan etmiş. Dolayısıyla 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü akşam 19:00’da Milano Mucizesi’ni izlerken, Cannes Film Festivali’ne de selam etmiş olacağız.

Gösterilen sekiz film arasında yönetmenin Bisiklet Hırsızları, Milano Mucizesi ve İtalyan Usulü Evlilik gibi meşhur filmlerinin yanısıra, daha az bilinen Manastırda Bir Garibaldi Yanlısı, Yuvasızlar ve Kaldırım Çocukları gibi filmleri de bulunmakta. 24 Mayıs’a kadar devam edecek olan bu ücretsiz gösterimleri kaçırmayın deriz. Önceden rezervasyon yapmayı da unutmayın.

İtalyan Kültür Merkezi’nin internet sitesi üzerinden filmlerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir, her filmin sayfasından da rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Son olarak sosyal medyanın bazı kollarına yeni katılan İtalyan Kültür Merkezi’ni yakın takibe almayı da unutmayalım, iyi seyirler!

İtalyan Kültür Merkezi:

Bir Cevap Yazın